TTUHSC School of Medicine
HomeSchool of MedicineFamily Medicine

Family Medicine Fall Update CME 2013

Make plans to attend the Family Medicine Fall Update, a Continuing Medical Education and Family Medicine Residency Reunion Event

Hot Topics in Primary Care

  • Friday, September 13, 2013, Overton Hotel and Conference Center
  • Pain Management Self-Assessment Module (SAM) on Friday afternoon
  • A reception with heavy hor d'oevres for attendees and their families will be held on Friday evening following the SAM

Hot Topics in Integrative Medicine

  • Saturday, September 14, 2013, Overton Hotel and Conference Center

A maximum of 8 Credit(s) from AAFP depending on the extent of participation. 

Highlights of the event include:
  • A reception with heavy hor d'oevres on Friday evening for attendees and their families at the West Side Stadium Club, Jones AT&T Stadium

Cost for Friday, including SAM: $150

Cost for Saturday: $75

Cost for Friday & Saturday: $200

No cost for current TTUHSC Family Medicine residents, fellows or medical students.

A block of rooms has been reserved at the Overton Hotel, 2322 Mac Davis Lane, Lubbock, TX 79401, (806) 776-7000, 888-776-7001 until September 4th (ask for TTUHSC Family Medicine Alumni).

Tentative Schedule for Friday, September 13: Hot Topics in Primary Care
  • 9:00-10:00 AM: Registration and Continental Breakfast
  • 10:00-11:00 AM: Hypogonadism in the Aging Male - Rodney Young MD, Associate Professor, TTUHSC- Amarillo  (CME credit: 1.0 hour)
  • 11:00 AM -12:00 PM: Depression in Primary Care - Jerry Kirkland MD, Assistant Professor, TTUHSC- Amarillo (CME credit: 1.0 hour)
  • 12:00-1:00 PM: Lunch and Professionalism in Medicine - Cynthia Jumper MD, Professor, TTUHSC- Lubbock (CME credit: 1.0 hour)
  • 1:00-2:00 PM: Bacteruria: Random Hits Below the Belt - Tim Benton MD, Permian Basin Regional Chairman, TTUHSC- Permian Basin  (CME credit: 1.0 hour)
  • 2:00-6:00 PM: Pain Management Self-Assessment Module (SAM) - Ron Cook DO, Braddock Chair Family & Community Medicine, TTUHSC- Lubbock
  • 6 PM: Reception with heavy hor d'oevres, West Side Stadium Club, Jones AT&T Stadium
Tentative Schedule for Saturday, September 14: Hot Topics in Integrative Medicine
  • 8:00 AM: Registration and Continental Breakfast
  • 9:00-11:30 AM: Integrative Team Based Health Care: Caring for Patients and Families, Arti Prasad MD, Professor, University of New Mexico (CME credit 1.5 hours)
  • 11:30 AM -12:30 PM: Socioeconomics and Cost-Effectiveness of CAM use in the U.S. - Tom Xu- MD PhD, Senior Resident, Corpus Christi Emergency Medicine Program (CME credit: 1.0 hour)
  • 12:30-1:00 PM: Lunch
  • 1:00-1:30 PM: Antioxidants: What's All the Fuss? - Kathy Chauncey PhD RD, Professor, TTUHSC- Lubbock  (CME credit: 0.5 hour)
  • 1:30-1:40 PM: Guided Meditation Exercise - King Buchanan PhD, Psychologist, Lubbock
  • 1:40-2:10 PM: An Overview of Acupuncture Use and its Evidence for Chronic Pain and Cancer Care - Yan Zhang PhD, Associate Professor, TTUHSC- Lubbock (CME credit: 0.5 hour)
  • 2:10-2:40 PM: Tips on Talking to Your Patients about Supplement Use: Kim Peck MD, Associate Professor, TTUHSC- Lubbock (CME credit: 0.5 hour)
  • 2:40-3:00 PM: Q&A Session

Printable Version of the CME 2013 Information Flyer

Printable Version of the Integrative Medicine Flyer

Click here for online Registration 

For more information contact a member of the CME 2013 Committee:

Betsy G. Jones, EdD, Professor & Regional Director Laura W. Bush Institute for Women's Health

Evelyn McPherson, Family & Community Medicine Administrator

Maggie Ryan, Family & Community Medicine Unit Supervisor

Yan Zhang, PhD, LAc, Associate Professor and Division of Integrative Medicine

©